La Diputació inverteix altres 1,2 milions d’euros perquè els municipis estalvien més amb el nou Pla d’eficiència energètica

4007-01-10-14-EFICIENCIA-ENERGÉTICA

La Diputació de Castelló ratifica el seu compromís d’ajudar els ajuntaments de la província a estalviar en la seua factura de la llum al publicar les ajudes reglades per import de 1,2 milions d’euros corresponents al Pla d’eficiència energètica. Aquesta iniciativa a què els consistoris poden optar fins al pròxim 24 d’abril,  constata la prioritat de la institució provincial d’incorporar els criteris de sostenibilitat a l’enllumenat públic dels municipis, suposant ja un estalvi de més de 14 milions d’euros a través de la inversió de la Diputació de 2.550.000 euros.

El diputat de Sostenibilitat, Mario García, ha assenyalat que “aquesta nova injecció inversora permetrà que tots els pobles puguen renovar el seu enllumenat aplicant criteris d’eficiència energètica, i ho facen en igualtat de condicions amb un pla reglat que contempla criteris tècnics a l’hora de distribuir les ajudes. Es compleix amb això el compromís del nostre president que respon així a la preocupació dels ajuntaments entorn de l’elevat cost del manteniment de l’enllumenat públic dels seus pobles”.

El Pla d’eficiència energètica no sols inclou un conjunt de subvencions per a actuacions materials del què ja s’han beneficiat 100 ajuntaments durant els exercicis 2013 i 2014, sinó també les actuacions preparatòries necessàries com la realització d’auditories energètiques o els estudis de facturació. En aquest sentit, ja ha permés realitzar un total de 61 auditories energètiques a municipis i 113 estudis de normalització de factures.

“Hem publicat dues convocatòries d’ajudes, la primera d’elles dotada amb prop d’un milió d’euros, per a aquells municipis que ja van ser beneficiaris de les subvencions per a la millora de l’eficiència energètica en  anteriors convocatòries. Un segon tipus d’ajudes és la de 250.000 euros que s’adreça a aquells pobles que no s’han beneficiat d’ajudes, per a donar-los l’oportunitat d’iniciar aquest procés d’eficiència, que engloba des de la normalització de la facturació fins a la substitució de material d’enllumenat, atenent als criteris de les auditories”.

Ajudant els pobles a implantar la sostenibilitat

El procés d’ajuda als municipis per a implantar criteris sostenibles al seu funcionament comprén altres mesures, com la incorporació del subministrament d’elements d’eficiència energètica a la Central de Contractació de la Diputació. Aquesta iniciativa facilita als ajuntaments l’adquisició dels materials més convenients per a la seua xarxa d’enllumenat d’acord amb els criteris que marquen les seues auditories energètiques.

“Garantir la implantació de criteris d’eficiència energètica especialment en aquells pobles amb menys recursos és l’objectiu d’aquest treball integral, concebut per a ajudar els pobles en cada una  de les fases. ”

Cal recordar que aquesta iniciativa s’emmarca també en els objectius compromesos per la Unió Europea d’eficiència i reducció de contaminació.

 

Posted in Sin categoría @ca.