El Pla d’Eficiència Energètica de la Diputació conclourà amb 1,2 milions la renovació de l’enllumenat dels pobles de Castelló

3998-01-10-14-EFICIENCIA-ENERGÉTICA-3

La Diputació de Castelló segueix compromesa amb ajudar els ajuntaments a estalviar en la factura de la llum i a utilitzar aquests recursos a millorar la qualitat de vida dels seus veïns. És per això que la institució invertirà aquest any 1,2 milions d’euros en ajudes als municipis com a part del Pla Provincial d’Eficiència Energètica que ha permès ja des de 2013 estalviar als pobles més de 14 milions d’euros en la seua factura elèctrica a través de la inversió de 2.550.000 euros per part de la Diputació. L’aportació de 2015 permetrà que tots els pobles de la província hagin pogut renovar el seu enllumenat públic aplicant criteris d’eficiència energètica.

El diputat de Desenvolupament Sostenible, Mario García, ha destacat “l’excel·lent acollida que ha tingut per part dels ajuntaments aquest pla impulsat pel nostre president, Javier Moliner, per respondre a la preocupació dels ajuntaments per l’elevat cost del manteniment de l’enllumenat públic . El president es va comprometre que a finals de la legislatura tots els municipis pogueren renovar el seu enllumenat públic atenent a estrictes criteris d’eficiència energètica, i amb la inversió del 2015 ho aconseguirem. I tots aquests ajuntaments ja poden dirigir el estalviat a altres serveis bàsics importants per als seus veïns .

El Pla d’Eficiència Energètica no només inclou un conjunt de subvencions per a actuacions materials de les que ja s’han beneficiat 100 ajuntaments, sinó també les actuacions preparatòries necessàries com la realització d’auditories energètiques o els estudis de facturació. En aquest sentit, ja ha permès realitzar un total de 61 auditories energètiques en municipis i 113 estudis de normalització de factures.

Altres mesures, com la incorporació del subministrament d’elements d’eficiència energètica a la Central de Contractació de la Diputació, completen el procés d’implantació, ja que amb això es permet als ajuntaments que puguen adquirir els materials més adients per a la seua xarxa d’enllumenat acord als criteris que marquen les seves auditories energètiques.
Cal recordar que aquesta iniciativa s’emmarca també en els objectius compromesos per la Unió Europea d’eficiència i reducció de contaminació.

Consolidar el CPER com a centre al servei dels pobles en eficiència

Com a part d’aquest treball per ajudar els municipis a consumir menys llum i utilitzar els seus recursos de forma més eficaç, la Diputació invertirà 280.000 euros en els pròxims dos anys en adeucar el centre provincial CPER en centre permanent d’assessorament, formació i prestació de serveis als ajuntaments en matèria d’eficiència energètica.
Així, a partir d’aquest any, el CPER prestarà una desena de serveis relacionats amb l’eficiència energètica, com ara les auditories o els estudis de normalització de factures, assessorament en matèria d’eficiència energètica, formació pel que fa a materials a instal·lar, projectes luminotècnics o assessorament per a la presentació de subvencions.

Posted in Sin categoría @ca.