Els pobles reduiran encara més la seua factura de la llum després de completar la Diputació un Pla d’eficiència que ja els ha estalviat 14 milions

3997_eficiencia_energetica

Els pobles de la província de Castelló reduiran encara més la seua factura de la llum després de completar la Diputació un Pla d’eficiència energètica que ja els ha estalviat més de 14 milions d’euros. Així, la institució ha implantat dues noves eines online que ja ha activat en les últimes hores amb la posada en marxa de la pàgina  web del Centre Provincial d’Energies Renovables (CPER), cper.dipcas.es.

Amb aquesta nova iniciativa, la Diputació dóna un pas més en el camí traçat pel president Moliner d’impulsar inversions estructurals que ajuden els ajuntaments a ser administracions més eficaces al servei de la ciutadania, minorant les seues despeses corrents i agilitzant el seu funcionament. L’activació d’aquestos serveis online completa el Pla d’eficiència energètica amb què la Diputació ha estalviat als ajuntaments més de 14 milions d’euros a través d’una inversió de 2.550.000 euros.

El diputat de Desenvolupament Sostenible, Mario García, ha explicat que “amb aquesta pàgina web hem posat a disposició dels 135 municipis de la província una eina que és un dels últims passos de la reforma que hem estat fent en  l’àrea de Medi Ambient. A través de la pàgina, cada un dels municipis de la província podrà accedir 24 hores de forma ininterrompuda online per a veure tota la seua documentació, tots els serveis que li oferim en la Diputació per a optimitzar el seu ús i consultar tot el que necessite per a ajudar-li a aconseguir la millor gestió dels recursos energètics al seu municipi”.

En aquest sentit, García ha assegurat que aquesta mesura afavoreix especialment els pobles més allunyats de la capital. “La distribució geogràfica de la província és particular, amb molts municipis a l’interior que estan més allunyats de la capital de la Plana, i és a ells especialment i a tots en general a qui beneficiarem amb aquesta mesura que acosta la Diputació als ajuntaments, estalvia costos i, en definitiva, construeixen una administració més eficient, que és el que Moliner porta impulsant durant tota la legislatura”.

Les dues noves eines consisteixen en la gestió energètica de les instal·lacions municipals online i l’inventari de les instal·lacions. La primera d’elles permetrà els ajuntaments gestionar de forma online tot el que tinga a veure amb el consum energètic dels edificis i enllumenat públics; la gestió de l’inventari de les instal·lacions permetrà els ajuntaments conéixer a temps real tot allò que s’ha relacionat amb el material que tenen instal·lat en el seu enllumenat públic, consum per zones, estat en què es troba, entre altres aplicacions que faciliten la seua gestió. A més d’aquestos serveis s’inclouen altres eines, així com una base de dades de documentació tècnica d’interés, entre altres.

CPER: Referent d’eficiència energètica al servei dels municipis

Amb la posada en marxa d’aquesta nova web, es materialitza el treball per dinamitzar el centre provincial CPER que presta una desena de serveis per als municipis de la província relacionats amb la implantació de criteris d’eficiència energètica en la xarxa d’enllumenat públic.

Es tracta d’un pas més en la important aposta que està liderant el president Moliner, a través del Pla d’eficiència energètica, per fomentar l’estalvi econòmic i energètic als pobles a través de criteris d’eficiència energètica com ara la normalització de factures, auditories energètiques i instal·lació de materials de baix consum.

Altres serveis que ja enguany es prestaran en aquestes instal·lacions als ajuntaments, seran les auditories energètiques i suport en la presa de decisions per a l’estalvi d’energia, auditories tècniques i normatives en matèria d’enllumenat públic, realització de projectes luminotècnics i de millora energètica de les instal·lacions d’enllumenat públic, i assistència tècnica per a la gestió, informació i tràmit en les sol·licituds de subvencions.

Reduir la despesa corrent als ajuntaments

El treball de la Diputació amb la implantació del Pla provincial d’eficiència energètica és un exemple de les iniciatives impulsades per Javier Moliner per a realitzar inversions estructurals que revertesquen a reduir les despeses corrents dels ajuntaments per a ajudar-los a gestionar de forma més eficaç els seus recursos i poder adreçar-los a inversions per a la ciutadania.

En aquest capítol, s’inclouen actuacions que han marcat bona part del comportament de la institució durant aquesta legislatura, com és el cas específic dels contractes gestionats a través de la Central de Contractació, el Pla provincial d’eficiència hídrica o la implantació de l’Administració electrònica en els ajuntaments. Això a més dels serveis econòmics, jurídics, tècnics i socials prestats a través del SEPAM, Recaptació o Acció Social de la Diputació.

 

Posted in Sin categoría @ca.